Welkom op de website van de J.H. Donnerschool!

Op deze website kun je allerlei informatie vinden over onze school. Dat is handig om te weten als je binnenkort naar onze school komt.

Wij vinden het fijn dat je bij ons op school komt. Boven de naam van de J.H. Donnerschool staat: “Speciaal voor mij”. Waarom het speciaal voor jou is kun je lezen op deze website. Als je alle informatie op de website hebt gelezen, weet je een beetje hoe het er bij ons op school aan toe gaat.

Natuurlijk ben je van harte welkom om ook zelf te komen kijken!

De J.H. Donnerschool in Hilversum

De J.H. Donnerschool staat in een heel rustige buurt met veel ruimte om de school heen. Wij hebben er een mooi schoolgebouw met een groot schoolplein met leuke speeltoestellen en veel ruimte om bijvoorbeeld te voetballen of te pingpongen.

Vlakbij de school is de hei van Hilversum, in de zomer gaan wij daar ook wel eens spelen. Ook hebben wij bij onze school een moestuin, waar de kinderen voor mogen zorgen. De gymzaal hoort bij de school, zodat je fijn een paar keer per week kunt gymmen.

Speciaal voor mij”
De J.H. Donnerschool is een school voor speciaal onderwijs. Wat speciaal onderwijs betekent kun je hieronder lezen:

Kleine klassen
Bij ons op school hebben wij kleine klassen van 12 leerlingen. Daardoor heeft de meester of juf meer tijd voor jou. Voor jou is het dan ook makkelijker om op te letten en om mee te doen.

Juffen en meesters speciaal voor jou
Bij de J.H. Donnerschool werken veel juffen en meesters die jou en de andere leerlingen goed kunnen helpen. Daar hebben zij tijd voor en daar zijn zij speciaal voor opgeleid. Zij weten wat jij al goed kunt en wat jij nog moet gaan leren. De juffen en meesters helpen je niet alleen om je taken te doen, Maar ook hoe jij op de handigste manier met je klasgenoten kunt samenwerken.

Zo gaat het in de klas
Eén van onze leerlingen vertelt hoe een dag op de Donnerschool in Hilversum er uit ziet:

                    

Een dag op de J.H. Donnerschool, Quint vertelt:   Ik hoor mijn wekker piepen. Ik ga uit bed, ik kleed me aan. Dan ga ik even een broodje eten, en hup naar het busje en hup naar school. Dan kom ik aan bij de J.H. Donnerschool en dan loop ik naar de klas. Daar zie ik mijn juf! Hallo juf! Mijn DS leg ik in de kluis. Ik leg mijn tas weg en ga aan mijn werkplek zitten. Ik pak een weektaak of ik doe iets anders om even rustig te beginnen aan de dag.

Dan gaan we in de kringen kijken we naar het Digibord en bespreken we de ‘Dag van vandaag’. Dan kom je veel te weten over allerlei dingen zoals: nieuws over de ruimte, de natuur en nog véél meer. Dan hebben we lezen. De juf vertelt soms iets over een boek. De juf telt tot 10 en dan hebben we ons boek gepakt. Als je boek uit is, mag je in de bibliotheek een nieuw boek uitzoeken.                                                                  

Na het lezen gaan we eten en drinken en dan gaan we in de looprij naar buiten.

Buiten kunnen we lekker schommelen, voetballen en nog veel meer! Dan klapt de juf in haar handen, en gaan we naar binnen.

       Dan oefenen we de spellingswoorden en dan maken we het werkschrift. Ik werk in blok 8.
Verder hebben we in de middag elke keer wat anders: Aardrijkskunde, verkeer, schrijven, tekenles, geschiedenis, muziek en knutselen. De afgelopen tijd hebben we bosgeesten van boomstronken gemaakt, en schelpen van gips.           
 

Elke dag doen we na de pauze rekenen, en daarna doen we taal. Na taal gaan we eten en dan kijken we een stukje film. Dat is heel leuk want de juf heeft Netflix! Dan gaan we buitenspelen. Gelukkig is deze langer dan de eerste pauze. Na de pauze krijgen we spelling. Dat gaat zo: eerst een 5 woordendictee die we daarna nakijken.

 

 

 

 

De gymlessen op de J.H. Donnerschool zijn leuk! Op maandag hebben we vaak spellessen zoals: basketbal, voetbal, estafette en nog heel veel meer spellen. Op dinsdag doen we vaak iets met de toestellen, net zoals op vrijdag!
Op het eind van de dag mag je gaan kiezen om wat te spelen. Joepie! Op vrijdag kunnen we iets verdienen zoals extra spelen of een andere beloning zoals pannenkoeken en appelflappen maken!

Het was een leuke dag op school!

Picto’s op het bord
In de meeste klassen van de J.H. Donnerschool hangen pictogrammen (picto’s) op het bord.

Dat zijn heel duidelijke zwart wit plaatjes waarop je kunt zien wat er de hele dag gedaan wordt. Als je even niet meer weet wat er aan de beurt is, kijk je gewoon even op het bord met de picto’s.

Rustige plek
Als het even niet lukt in de klas, kun je naar een rustige plek, dat noemen wij de switch. Daar is een juf of meester die zorgt dat je weer tot rust kunt komen zodat je daarna weer terug kunt naar je eigen klas. 

De groepen in de school
Onze school heeft drie verdiepingen, op de begane grond drie klassen. Bij de zijingang waar kinderen ’s morgens binnenkomen is het kantoor van meester Henk. Hij is onze conciërge, die je met van alles kan helpen.

Bij de andere ingang is het kantoor van juf Anita. Zij doet voor ons alle administratie en plakt pleisters als je gevallen bent.

In de hal is een mooie bibliotheek waar je uit heel veel leesboeken kunt kiezen. Daar is ook de keuken en in deze hal zitten de juffen en meesters voor en na schooltijd.

Naast de hal is de kamer van juf Suzanne. Zij is de locatiedirecteur. 

De klassen hebben allemaal kleuren,  Geel, Oranje, Rood, Goud, Violet, Groen, Blauw en Paars. 

En op de tweede verdieping, helemaal boven, is de bovenbouw. Op de tweede verdieping is het kantoor van juf Lucy en juf Linda. 

De Switch waar je meestal juf Koos vindt,  is ook op de tweede verdieping.

Buiten spelen doe je met je eigen bouw, zodat je lekker veel ruimte op het plein hebt. Je eigen juf of meester is ook altijd buiten, zodat je goed afspraken met elkaar kunt maken.

De lessen

Elke dag ben je bezig met lezen, taal, rekenen, spelling. Heel belangrijk, want al die kennis heb je straks nodig om verder te leren. Daar helpen wij je goed bij, zodat je zoveel mogelijk gaat leren. Wij leren je ook hoe je dat het beste kunt doen, zodat je leren ook leuk vindt. Naast deze belangrijke vakken doen wij ook andere activiteiten:
Op school is een juf die hele leuke knutselwerkstukken met de leerlingen maakt.

Ook hebben wij vaak een muziekconcert in de gymzaal. Muzieklessen doen wij heel graag en muziekleraren en orkestleden komen ook elk jaar een paar weken muziekles geven op een instrument.
In onze moestuin mag je ook helpen als je dat leuk vindt.

Op bezoek

Twee keer per jaar is er een inloopmiddag op school. Op die dag laten de kinderen de werkstukken zien die ze gemaakt hebben.

En wat zo leuk is, je mag je hele familie meenemen naar die middag en ook je vrienden, als je zelf de school wilt laten zien.

En als je dan van de J.H. Donnerschool af gaat
Als je 12 jaar wordt ga je naar het voortgezet onderwijs. Op de J.H. Donnerschool heb je dan al heel veel geleerd. Je hebt geleerd hoe je met je klasgenoten kan omgaan en hoe je het beste je taken kunt aanpakken. Met elkaar, met jou, met je ouders, met de meesters en juffen gaan wij dan op zoek welke school het beste bij jou past.

Maar eerst: van harte welkom op de J.H. Donnerschool in Hilversum!