Welkom op de J.H. Donnerschool!
Leuk dat je onze website bezoekt. Hier kun je allerlei informatie vinden over onze school. Bijvoorbeeld hoe een schooldag verloopt of welke juffen en meesters er werken.

Hoe het schoolgebouw er uit ziet, en het plein. Dat is allemaal handig om te weten, zeker als je binnenkort naar onze school komt.

De J.H. Donnerschool is niet zomaar een school. Dat zul je ontdekken als je bij ons komt. Bij alles wat er gedaan wordt op school, zul je denken: dit is speciaal voor mij! En dat klopt, wij vinden dat zelfs zo belangrijk, dat we het bij de naam van onze school zetten.

J.H. Donnerschool, “Speciaal voor mij”.

Wij vinden het leuk als jij bij ons komt. Hopelijk krijg jij er ook zin in, wanneer je alles op deze website hebt gelezen of bekeken. Tot gauw!

De J.H. Donnerschool in De Glind

Eén van de plaatsen waar je de J.H. Donnerschool kunt vinden, is De Glind. Dat is een klein dorpje midden in de natuur. We hebben er een mooi schoolgebouw, met een groot schoolplein. SO De Glind, noemen we deze locatie. SO betekent Speciaal Onderwijs.
Lees en kijk maar gauw verder over deze school. Dan weet je alvast hoe alles er ongeveer uit ziet. En hoe het er aan toe gaat in de klas. In het echt is het natuurlijk nog leuker. Dus we hopen dat je gauw komt!

Wat is er speciaal?

Weet je het nog? Speciaal voor mij. Dat mag je overal bij denken op onze school. Maar je wilt natuurlijk ook weten wát er dan speciaal is. Dat kun je hieronder lezen.

Kleine klassen

Je komt bij ons in een kleine klas. Hooguit twaalf leerlingen. Dat is fijn, zo weinig kinderen. Daardoor heeft de meester of juf veel tijd voor jou. Voor jou is het dan ook makkelijker om op te letten en mee te doen met de lessen.

Veel meesters en juffen

Op een school waar je steeds ‘speciaal voor mij’ mag denken, hebben we veel meesters en juffen nodig. Dat hoort bij een speciale school. Zo kunnen we jou en de andere leerlingen goed helpen.

Speciaal geleerd

De meesters en juffen op onze school hebben ook speciaal voor onze school geleerd. Zij weten daardoor wat je moeilijk vindt, maar ook waar je goed in bent. Dat snappen ze heel goed. Juist daarom werken ze graag op de J.H. Donnerschool.

We zijn aardig

Misschien moet je er een beetje om lachen, dat we dat hier nu zeggen. Een juf of meester moet toch altijd aardig zijn? Dat klopt. Maar wij vinden het zo belangrijk, dat we het apart noemen. Want ook bij die aardige meester of juf mag je denken: dat is speciaal voor mij.
 

Zo gaat het in de klas

Waarschijnlijk vind je het fijn om te weten hoe het er in de klas aan toe gaat. Daar vertellen we hieronder vast een paar belangrijke dingen over.

Jouw verhalen

Heb jij dat ook weleens, dat je heel graag iets wil vertellen? Iets wat je meegemaakt hebt? Of wat je gezien of gehoord hebt? Dat is belangrijk, vinden we. Daarom beginnen we daar elke dag mee in een kringgesprek. Iedereen luistert  naar wat jij te vertellen hebt. We zijn nu al benieuwd naar jouw verhalen.

Plaatjes aan de muur

Soms weet je even niet meer wat je op een dag allemaal gaat doen. Dat is lastig. Misschien word je daar onrustig van in je hoofd. Op de J.H. Donnerschool hebben we  daar iets voor bedacht. In de klas hangen allemaal plaatjes. Daar staat op wat we gaan doen. Pictogrammen, noemen we die plaatjes. Als je het niet meer weet, kijk je gewoon naar de plaatjes en dan weet je het weer.

Rustige plek

Als het even niet lukt in de klas, kun je bij ons naar een rustige plek. Een PAD-plek noemen we dat. Elke klas heeft zo’n plek. Daar kun je even bijkomen en rustig worden in je hoofd.

Veel tijd voor jou

Wij denken zomaar dat jij het niet fijn vindt als alles heel vlug gaat en als de meester of juf weinig tijd voor je heeft. Klopt dat?
Dan zul je het bij ons op school fijn vinden. We nemen heel veel tijd voor je. Omdat we goed begrijpen dat jij je dan beter voelt en ook beter kunt nadenken.

De meesters en de juffen

Hier zie je foto’s van alle meesters en juffen die op de J.H. Donnerschool in De Glind werken. Dan weet je vast een beetje hoe ze er uit zien. Ze zijn heel benieuwd naar jou.

Het schoolgebouw


Het is best belangrijk hoe een schoolgebouw er precies uitziet, vind je niet? Daarom zie je op deze pagina foto’s van de buitenkant van de school en van de binnenkant. Dan heb je vast een idee hoe gezellig het is bij ons.

Als je bij ons komt kennismaken, laten we je de school zien. Dan beginnen we gewoon vooraan, bij de  ingang. Eerst praten we even met elkaar, en dan gaan we de school bekijken. Je zult zien, hoe leuk het is.

Het schoolplein

          

 Heerlijk! Lekker even buiten spelen. Genieten van de frisse lucht. Van de zon. Van de wolken. Van de wind. Van de sneeuw misschien, in de winter. Op het schoolplein in De Glind kan dat allemaal heel goed. Er staan leuke speeltoestellen en een voetbalveld. En je hebt heel veel ruimte om te spelen.
Op de foto’s kun je zien hoe het schoolplein er uit ziet. Dan kun jij alvast bedenken waar je het eerst wilt spelen. Op het klimtoestel? Op de glijbaan? Of toch liever voetballen?

De meesters en juffen zijn tijdens de pauze allemaal buiten aanwezig. Dus als je hulp nodig hebt kun je altijd bij een van hen hulp vragen.

De school omgeving

                                       

Om de school

De Glind is een klein, gezellig dorpje. Zo klein, dat er zelfs niet eens een winkel is. Er is veel natuur in de omgeving, daardoor is het een rustig dorpje.
Vlakbij de J.H. Donnerschool is ook een kinderboerderij. Daar ga je regelmatig heen met de klas. Je mag dan helpen de dieren te verzorgen. Heerlijk om te doen. Ook is er het Schateiland met klimmaterialen,  je kunt er vissen en nog veel meer.  Krijg je er al zin in?

Als je van deze school af gaat

Na SO De Glind kun je naar allerlei andere scholen in de buurt. Je kunt eventueel ook naar onze eigen VSO afdeling. Maar ook het praktijkonderwijs of naar het VWO, alles kan. Op zo’n school ga je alvast nadenken over het beroep dat je later graag wilt doen. En je gaat er vast dingen leren voor dat beroep. Maar zover is het nog niet, eerst mag je nog een tijd naar SO De Glind.

Schooldag van Tessa

Mijn naam is Tessa en dit is hoe mijn school dag gaat in groep 8 mijn meester is meester Arjan een hele aardige meester net al alle andere meesters en juffen hier op school maar nu genoeg informatie over mij.

Om half 7 maakt mijn stiefvader mij zachtjes wakker en dan ga ik aankleden tanden poetsen en haren kammen. Daarna ga ik zachtjes naar beneden, want mijn zusje die slaapt s’ochtens nog dus loop ik zachtjes naar beneden. Ik ga mijn eten maken en mijn tas in pakken en dan komt de buschauffeur mij ophalen. Om 7:15 uur ik word als eerste opgehaald en dan gaan we naar de rest. Om 8:40 uur ben ik zo ongeveer op school, want ik woon hier ver vandaan. Als ik op school ben ga ik mijn spullen uit mijn tas halen en mijn tas ophangen en mijn jas. Er licht er een startwerkje op mijn tafel en die ga ik dan maken. Als de timer gaat mogen we aan de groepstafel zitten en dan mogen we een verhaaltje vertellen over wat we hebben  gedaan, deze week of vorige week. Als dat klaar is gaan wij naar gym en als de gym klaar is dan gaan we eten en buiten spelen. Ik voetbal altijd, want dat is leuk en de meester doet af en toe ook mee met voetbal. Als de pauze afgelopen is ga ik met de week taak verder en dan gaat de timetimer weer en dan gaan we rekenen en taal en spelling. Na spelling gaan we middag eten met een film er bij. Als het eten op is gaan we naar buiten en dan ga ik weer voetballen en na het voetballen gaan we weer naar binnen. Na de pauze gaan we lezen en na het lezen gaan we vandaag knutselen. Soms gaan we nog even spelen. Rond kwart voor drie gaan we onze tas inpakken en dan is om 15:00 uur naar huis en om 16:30 ben ik thuis en vraagt mijn moeder hoe het ging op school en krijg ik een koekje en drinken en dat was mijn dag & ervaring op school.